Reklamy
Artykuł sponsorowany

Profesjonalne urządzenia, jakie można wykorzystać w branży gastronomicznej

W branży gastronomicznej warto inwestować w profesjonalne urządzenia, jakie można wykorzystać na wiele sposobów. Jeśli zaś dokonuje się takich zakupów, to należy pamiętać, aby decydować się na sprzęt pochodzący wyłącznie od renomowanych producentów.
Dlatego warto robić zakupy w sklepach takich jak GASTROPRODUKT. Warto przejrzeć cały asortyment. Nie będzie problemu z wyborem odpowiedniego sprzętu, ponieważ jest on dokładnie scharakteryzowany. Zawsze można też zapytać o szczegóły obsługę techniczną.

obraz_1

Nowoczesne zgrzewarki do tacek 

Dobrze będzie sprawdzać tak nowoczesne gadżety jak zgrzewarki do tacek, idealnie sprawdzające się jako dodatkowe wyposażenie kuchenne. Jest to na przykład dobre rozwiązanie dla firm cateringowych. Zgrzewarka do tacek sprawi, że jedzenie podczas transportu będzie ciepłe. I ciepłe zostanie też dostarczone do klienta. Tak funkcjonalny sprzęt pozwoli zachować aromat, smak, a także świeżość danej potrawy. Z użyciem zgrzewarki do tacek można też przewozić poszczególne porcje bez ryzyka ich wysypania lub rozlania się. Są to urządzenia o kompaktowych rozmiarach, co jest ich kolejną zaletą. Ponadto, sprawdzają się one też w niewielkich pomieszczeniach gastronomicznych. Tackę można zgrzewać z produktami stałymi, sypkimi lub ciekłymi. Żeby wykorzystać urządzenie, wystarczy jedynie ustawić odpowiedni program wraz z docelową temperaturą oraz docisnąć płytę zgrzewającą do powierzchni tacki. Za działanie zgrzewarki odpowiada innowacyjny mikroprocesor, dokładnie sterujący działaniem grzałek, jak i ich temperaturą. W zgrzewarkach, jakie można zakupić we wskazanym sklepie uwzględniona jest funkcja automatycznego odcinania folii. Dzięki niej wszystkie procesy można znacznie przyspieszyć. Szczelnie zapakowaną żywność można bez problemu przechowywać lub transportować, nie przejmując się, że utraci walory smakowe oraz aromat. Dostępne zgrzewarki do tacek zrobione są z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, a więc są wyjątkowo trwałe. Tego typu maszyny do zgrzewania tacek idealnie nadają się do pakowania przetworów mięsnych, rybnych, owoców morza, warzyw, sałatek, surówek, czy też do przypraw, ziół i innych materiałów sypkich. 

Taborety gazowe – niezawodne w każdej kuchni 

Nie ma chyba kucharza, który nie doceniłby tego, jak ważną rolę w kuchni spełniają zestawy z taboretami gazowymi. Pomimo że są to urządzenia o miniaturowych rozmiarach, to potrafią podgrzać jednorazowo nawet 100  litrów potrawy lub naparu. W ofercie GASTROPRODUKT można zakupić taborety gazowe jedno -, ale też dwupalnikowe. Jeśli zaś ktoś zdecyduje się na zakup całego zestawu, to dostępne będą: piec konwekcyjno – parowy, kuchnia gastronomiczna gazowa oraz taboret gastronomiczny. Wykonane z wysokiej jakości materiałów gwarantują kupującym wykorzystanie przez wiele lat, nawet przy wyjątkowo wzmożonej eksploatacji. Poręczne, jak i wytrzymałe taborety gazowe są mobilnym sprzętem w kuchni gastronomicznej, jaki można zaliczyć do używanych standardowo. Dzięki ich zastosowaniu można przygotować dużą ilość gorącego jedzenia. Jest to szczególnie ważne na przykład podczas organizowania dużego przyjęcia lub imprezy plenerowej, czyli tam, gdzie nie ma dostępu do kuchni stacjonarnej. Sprzedawane taborety gazowe gastronomiczne wyposażone są w specjalne zawory bezpieczeństwa, co oznacza, że są też bezpieczne. Każdy zawór zamyka się wtedy, gdy gaśnie ogień, odcinając dopływ gazu automatycznie. Co istotne, taborety gazowe GASTROPRODUKT Professional są kompatybilne z wszystkimi gazami dostępnymi na terenie Unii Europejskiej. 

Reklamy